Sastāvdaļas:
- 1 tējkarote sarkanās paprikas un malta koriandra
- 1 tējkārote maltas kurkumas
- 1 tējkarote malta ingvera un malta kanēļa
- 500 g vistas šķiņķa
- 1 bundža, sasmalcināti tomāti mērcē
- 1 sīpols, smalki sagriezts
- 3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
- 1 ēdamkarote sarīvēta ingvera
- 120 g zaļo olīvu
- 1L vistas buljona
- 300 g kuskusa
- sēklas no 1 granātābola
- aptuveni 70g sasmalcinātu mandeļu
- pētersīļi
- pasniegšanai grieķu jogurts
- 1 laima sula
Gatavošana:
Sajauc visas sausās garšvielas.
Bļodā iemet vistas gaļu, sagrieztu kumosa gabalos, pievieno 3-4 tējkarotes garšvielu maisījumu un atstāj 30 minūtes marinēties. (pārējās garšvielas var uzglabāt hermētiskā traukā līdz 3 mēnešiem).
Apgrauzdē mandeles.
Tomātus, smalki sagrieztu sīpolu, izspiestu ķiploku un sarīvētu ingveru liec dziļajā pannā un sautē 5-7 min, virsū liec vāku. Pievieno vistu, izspied laima sulu, pievieno veselas olīvas, un aptuveni 500 ml buljona. Liec vāku un sautē visu aptuveni 30 min, vai līdz vista ir gandrīz gatava.
Kad vista ir gandrīz gatava, pievieno kuskusu un buljonu pēc nepieciešamības. Kad kuskuss ir gatavs, noņem pannu no karstuma, un iemaisi granātābolu, apgrauzdētas mandeles, pētersīļus. Pasniedz ar grieķu jogurtu.