Sastāvdaļas:
- 400 g krēmsiers
- 2 paciņas cepumi (ar iebiezināto piena garšu)
- 120 g sviesta
- 200 g skābā krējuma
- 2 olas
- 2 ēd. k. miltu
- 3 ēd. k. cukura
- 1 ēd. k. citrona miziņa
- ogas vai ievārījums
- pūdercukus rotāšanai
Gatavošana:
Sadrupina cepumus, izkausē sviestu. Sajauc kopā, liec kūkas pamatnē kurā izklāts cepamais papīrs. Liec saldētavā, kamēr gatavo krēmu.
Lielā bļodā liec Baltais krēmsieru, pievieno cukuru un miltus, samaisi. Atsevišķā bļodiņā sakul olas, tad tās pievieno masai, apmaisi un pievieno skābo krējumu, maisi līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno smalki rīvētu citrona miziņu (tikai citrona dzelteno daļu).
Masu lej kūkas pamatnē, liec uzsildītā krāsnī, cep 160 grādos līdz gatava, aptuveni 50 minūtes.
Kad kūka gatava, atdzesē to, un klāj ar savām iemīļotajām ogām vai ievārījumu, pārber caur sietu izbērtu pūdercukuru.