Sastāvadaļas:
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 50 g sviesta
- 2 ēdamkarotes miltu1 litrs piena
- 400 g Cornetti Rigati pasta
- 150 g čedara siera
- 100 g parmezāna siera
- svaigs rozmarīns
- 2 tējkarotes sāls1 tējkarote franču sinepes
- 1 tējkarote Vorčestera mērce
- 1 tējkarote paprikas garšviela
Gatavošana:
Plāni sagriez sīpolu, pannā liec 30 g sviesta, apcep sīpolus līdz viegli zeltaini. Pievieno 2 ēdamkarotes miltu, apmaisi. Lēnām lej pienu, nepārtraukti maisot. Pievieno masai 2 smalcinātas ķiploku daiviņas.
Karstā sālsūdenī liec 400 g pastu, vāri tos aptuveni 7 minūtes, līdz tie ir pusgatavi. Nolej aptuveni 0.5 l pastas ūdeni vēlākam.
Pannā, mērcei pievieno sarīvētus abus sierus, atstājot 1/3 daļu pārkaisīšanai vēlāk, apmaisi. Pievieno masai 1 tējkaroti franču sinepes. Lai mērce nebūtu tik bieza, pievieno nosmelto pastas ūdeni.
Pusizvārīto pastu pievieno mērcei pannā, apmaisi, pievieno 1 tējkaroti Vorčestera mērci.
Masu lej veidnē kas ir noziesta ar sviestu, pārber ar atlikušo sieru, pārkaisi ar paprikas garšvielu, un liec cepeškrāsnī uz 180 grādiem, aptuveni 20 minūtes.
Pasniedz ar svaigu rozmarīnu.
Gatavošanas laiks: 40 minūtes
6 personām
Karstā sālsūdenī liec 400 g pastu, vāri tos aptuveni 7 minūtes, līdz tie ir pusgatavi. Nolej aptuveni 0.5 l pastas ūdeni vēlākam.
Pannā, mērcei pievieno sarīvētus abus sierus, atstājot 1/3 daļu pārkaisīšanai vēlāk, apmaisi. Pievieno masai 1 tējkaroti franču sinepes. Lai mērce nebūtu tik bieza, pievieno nosmelto pastas ūdeni.
Pusizvārīto pastu pievieno mērcei pannā, apmaisi, pievieno 1 tējkaroti Vorčestera mērci.
Masu lej veidnē kas ir noziesta ar sviestu, pārber ar atlikušo sieru, pārkaisi ar paprikas garšvielu, un liec cepeškrāsnī uz 180 grādiem, aptuveni 20 minūtes.
Pasniedz ar svaigu rozmarīnu.
Gatavošanas laiks: 40 minūtes
6 personām